Integracinė edukacinė šventė „Dėkoju Tau, Žmogau…“ Previous item Tarptautinė pagyvenusių... Next item Žolinių šventė!

Integracinė edukacinė šventė „Dėkoju Tau, Žmogau…“

2023 m. rugpjūčio 30 d. Paupio globos namai ir Lietuvos socialinės globos paslaugų gavėjų asociacija „Mano globa“ pirmąkart suorganizavo integracinę edukacinę šventę „Dėkoju Tau, Žmogau…“, kurioje dalyvavo socialinių globos namų gyventojai, socialinių paslaugų centrų paslaugų gavėjai ir darbuotojai net iš 20 skirtingų Lietuvos savivaldybių.

Šventės metu svečių laukė įvairiausios kūrybinės bei integracinės edukacijų veiklos – šventės dalyviai drauge kūrė dėkingumo vėliavėles ir mandalas iš gamtos gėrybių, dalyvavo dailės terapijoje ir pojūčių laboratorijoje, galėjo išbandyti vytelių pynimo amato, o norintys pasigražinti galėjo užsukti į grožio salelę. Renginio svečiai turėjo galimybę praturtinti savo šeimininkavimo įgūdžius edukacinėje šakočio kepimo programoje, kurios metu išmėgino praktines šakočio kepimo subtilybes, išgirdo šakočio įsišaknijimo kulinarijoje istoriją, o iškeptą šakotį visi ragavo šventės metu. Nestigo veiklos ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjams – dalyviai buvo kviečiami jėgas išbandyti sporto pievoje, kur jų laukė lauko žaidimai ir grupinės mankštos. Pamiršti neliko ir Paupio užimtumo terapijos centro augintiniai – šventės pažiba poniukė Mistika, ožiukai Bilis ir Sniegė. O po smagių veiklų ir lauko košės – dalyviai šventę užbaigė šokių aikštelėje.

Už pagalbą organizuojant šventę, nuoširdžiai dėkojame Jonavos rajono savivaldybės administracijos socialinės paramos skyriui ir kultūros centrui, Ruklos seniūnijos seniūnei ir jos šauliams savanoriams, Lietuvos kariuomenės kariams iš Ruklos ir Alytaus. Dėkojame majorui kun. teol. lic. Sauliui Kasmauskui – už įkvepiančią kalbą apie dėkingumo prasmę ir reikšmę kasdienybėje.